top of page
0124

Persbericht - Brugge, 22 september 2021

Kasteel Ten Berghe heeft een nieuwe, bekende bewoner ...

Kasteel van Sinterklaas Brugge

verhuist naar een nieuw kasteel!

Kasteel van Sinterklaas Brugge verhuist naar een nieuwe locatie: Kasteel Ten Berghe. Het kasteel langs de Dudzeelse Steenweg wordt in het najaar omgetoverd tot een magisch Sinterklaaskasteel. De Pieten nemen de bezoeker(tje)s mee naar de mooiste kamers van het kasteel voor een betoverende rondleiding!

Wat als ... Iedereen een kijkje zou kunnen nemen in het magische kasteel van Sinterklaas? Kasteel van Sinterklaas Brugge betovert jong en oud: de bezoeker(tje)s worden onderdeel van een meeslepend verhaal met prachtige decors, waarbij de interactie met de personages cruciaal is. Ze kunnen zelfs Slecht-Weer-Vandaag ontmoeten, het allercoolste paard ter wereld! De absolute apotheose is de uitgebreide meet & greet met Sinterklaas. Een bezoek duurt ongeveer anderhalf uur.

 

(lees verder onder de foto)
 

0126

Kasteel Ten Berghe
Kasteel Ten Berghe is één van de mooiste kastelen van het land. Het beschermd monument, gelegen langs de Dudzeelse Steenweg, heeft een rijke geschiedenis. Het interieur van het kasteel, met beschilderde wanden, sierlijke kroonluchters en schilderijen met portretten van de oorspronkelijke kasteelbewoners, is goed bewaard gebleven.

Extra openingsdagen en nieuwe activiteiten

Kasteel van Sinterklaas Brugge is populair: de vraag is traditioneel veel groter dan het aanbod. De organisatie heeft daarom besloten om extra openingsdagen te voorzien. Het kasteel wordt geopend van vrijdag 26 november tot en met zondag 5 december 2021. Dirk De fauw, burgemeester van Brugge, zal de stadssleutels symbolisch overhandigen aan Sinterklaas tijdens de feestelijke openingsavond op vrijdag 26 november. 


Tijdens de weekends is het Sinterklaasplein geopend: een gezellige plek in de schaduw van het kasteel, met warme vuurkorfjes en overdekte zitgelegenheid. Hier kan je Slecht-Weer-Vandaag en Knuffelpiet ontmoeten, disco dansen met één van de Pieten of heerlijk slenteren langs de chalets met horeca en souvenirs. Op weekdagen (dinsdag, woensdag en donderdag) is er ook een nieuwe activiteit voor de allerkleinste bezoekertjes: voorleesverhaaltjes. Na een dagje rennen en vliegen brengt Huispiet rust voor het slapengaan. De andere Pieten en Sinterklaas zijn dan niet aanwezig.

0057

De absolute apotheose is de uitgebreide meet & greet met Sinterklaas.

Praktische informatie

Het kasteel wordt geopend van vrijdag 26 november tot en met zondag 5 december 2021. De rondleidingen op vrijdag 26 november en vrijdag 3 december zijn voorbehouden voor (school)groepen en bezoekers met een beperking. Op weekdagen (dinsdag 30 november, woensdag 1 december en donderdag 2 december) zijn er voorleesverhaaltjes met Huispiet. Op weekenddagen (zaterdag 27 november, zondag 28 november, zaterdag 4 december en zondag 5 december) opent het kasteel voor de grote rondleidingen. Het Sinterklaasplein is gratis toegankelijk. Een toegangsticket voor de voorleesverhaaltjes kost 6,25 euro per persoon, een toegangsticket voor de rondleiding kost 12,50 euro per persoon.

Elke bezoeker heeft een toegangsticket nodig, met uitzondering van kinderen jonger dan twee jaar (op het moment van het bezoek). Kasteel van Sinterklaas Brugge wil alle bezoeker(tje)s een optimale ervaring bieden, waarbij veel interactie mogelijk is met de Pieten en Sinterklaas. Er is daarom – net als de voorbije jaren – slechts een gelimiteerd aantal tickets beschikbaar. De online verkoop start op vrijdag 1 oktober om 20 uur via tickets.kasteelvansinterklaas.be.

Noot voor de redactie (niet voor publicatie)
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nick Blontrock - pers@kasteelvansinterklaas.be
of telefonisch via +32 (0)498 43 77 51.


Beeldmateriaal kan gedownload worden via:
https://www.flickr.com/photos/183853319@N08/with/48964933006/

Contactgegevens
pers@kasteelvansinterklaas.be

http://www.kasteelvansinterklaas.be
http://www.facebook.com/kasteelvansinterklaasbrugge

0127
logo_2022_pngg.png
bottom of page